Kérdésed van? Hívj minket! +36309535247

Közúti eszközök

A közúti eszközök széles kínálatával szeretnénk segíteni Önnek a biztonságos munkakörnyezet kialakításában.
Útépítési és karbantartási munkák során, építkezések alkalmával, vagy bármilyen - munkavédelmi szempontból - kockázatosabb tevékenység végzésekor nagyon gyakran előfordul, hogy a munkavégzés forgalmas helyen, közlekedési eszközök vagy civil járókelők közvetlen közelében történik. Ez a helyzet önmagában is rengeteg veszélyt hordoz magában, így elengedhetetlen a munkaterület pontos, jól látható, biztonságos elkülönítése. Tömegrendezvények, koncertek szervezői számára nagy segítséget jelentenek ezek a terelő szalagok, oszlopok. 


19termék 119
Raktáron: Kiszállítás 2-6 munkanap
5 156 Ft/darab
Egységár: 10,31 Ft/méter
Raktáron: Kiszállítás 2-6 munkanap
Több színben!
4 105 Ft/darab
Egységár: 21 Ft/méter
Raktáron: Kiszállítás 2-6 munkanap
Több színben!
4 119 Ft/darab
Egységár: 21 Ft/méter
19termék 119

A dolgozók és a körülöttük közlekedők - legyen az jármű vagy gyalogos - biztonságához olyan, a forgalmat korlátozó intézkedéseket kell hozni, amelyek alkalmazásával a két terület megfelelően, mindenki számára egyértelműen elkülönül.

A Munka Törvénykönyvének idevágó rendelkezéseit mind a munkavállalókra, mind a körülöttük tartózkodókra alkalmazni kell. Hatókörbe tartózkodó személynek/járműnek tekintünk minden(ki)t, aki a térben nem elválasztható munkaterületen, azonos időben tartózkodik.

Biztonsági jelzések alkalmazása

A munkáltató kötelességei közé tartozik többek között azoknak a biztonsági elemeknek a kihelyezése, karbantartása, illetve cseréje, melyek jól láthatóan és minden résztvevő számára egyértelműen körülhatárolják a munkaterületet. Ezeknek a jelzőeszközöknek az alkalmazása különösen akkor szükséges, ha a dolgozóra vagy a hatókörben tartózkodóra veszélyt jelenthet a másik jelenléte vagy az általa végzett tevékenység. A jelölőszalagok használatával már nagyobb távolságból észrevehető a veszélyes hely. 

Funkciójukat tekintve megkülönböztetünk tiltó-, figyelmeztető-, rendelkező-, elsősegély vagy menekülési útvonalat kijelölő, illetve tűzvédelmi tájékoztató eszközöket.

Ebben a kategóriában mi most olyan közúti eszközökkel foglalkozunk, melyeket elsősorban a közutakon történő biztonságos munkavégzéshez használhatunk.

Jelzőszalag, jelzőlánc, terelőbója, jelölőszalag

A közúton folyó munkák esetén fontos előírás, hogy a forgalom korlátozására vagy elterelésére kihelyezett eszközöket úgy kell rögzíteni, hogy azok le ne essenek, fel ne boruljanak és mindig jól láthatóak legyenek.

Jelzőláncainkat alapvetően kisebb területek elhatárolására javasoljuk. A kínálatunkban kapható lánckorlát tartóoszlopokkal együtt akár rendezvények, események biztosításánál, területkijelölésnél is kiválóan alkalmazhatóak. Akár stabil, akár vízzel tölthető talapzatot választ, biztonsággal alkalmazhatja forgalmas helyeken, különösen terelőfolyosók kialakításához, amennyiben fontos, hogy a sorban állók egymástól jól elkülöníthetően várakozzanak.

Jelzőszalag kínálatunkban piros-fehér és fekete-sárga színkombinációt is talál 100, 200 és 500 m-es kivitelben.

Terelőbójákat különböző magasságban, fényvisszaverő csíkozással kínálunk. Speciális, 4 kg-os bójáink rendkívül stabilak; veszélyes, nagy sebességű útszakaszon - a nehezebb felborulás miatt - különösen ajánljuk.

Figyelmeztető padlóburkolati jelzés

Azokat a helyeket, ahol a munkavállalót vagy a munkavégzés hatókörébe tartózkodót akadályba ütközésnek, csúszásnak, tárgyak vagy személyek esésének veszélye fenyegeti, váltakozó fekete-sárga vagy piros-fehér padló- és/vagy falcsíkozással kell jelezni.

A különböző szélességben forgalmazott öntapadós figyelmeztető szalagok állandó padlójelölésre is alkalmasak, és még éles ívű ragasztás esetén is rendkívül rugalmasak.

Számos felületen jól tapadó padlószalagjaink enyhén vegyszeres felmosásnak is ellenállnak.

Csak egy kattintás, és indulhat a biztonságos munka a közúti eszközökkel

Közúti eszközeink között könnyen megtalálhatja az Önnek megfelelőt. A bal oldali menüben szűkítheti a találatok számát. Egyetlen kattintás, és a kosárba helyezett terméket fizetés után a lehető legrövidebb határidővel szállítjuk Önnek.