Kérdésed van? Hívj minket! +36309535247

Jól láthatósági kabát

Itt megtalálja az egyenes fazonú jól láthatósági kabátok és a húzott aljú dzsekik teljes választékát, legyen az rövid dzseki, hosszabb kabát, vékony köpeny vagy télikabát. Fényvisszaverős csíkkal ellátott, kivehető ujjas vagy láthatósági esőkabátok széles választékát. Számos alapanyag és anyag típus között válogathat. Megtalálhatja a Portwest által gyártott, Sealtex Ultra, 300D Oxford Weave alapanyagokból készült kabátok széles választékát az egyszerű modellektől az összetett, több kiegészítőt tartalmazó modellekig. Itt válogathat még több, más gyártó kínálatából is. Lapozzon bele a választékunkba és öltözzön fel webáruházunkból kényelmesen! Ön megrendeli, mi rövid időn belül kiszállítjuk.


93termék 130
93termék 130

A fluoreszkáló ruhák eredete

A jól láthatósági ruhákat az 1930-as évek óta ismerik. Egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy nappali fényviszonyok között is akár több száz méterről észrevehető. A nappali jól láthatóságot a fluoreszkáló színezékkel színezett anyag biztosítja, amire kereszt, hosszanti vagy ferde irányban fényvisszaverő csíkokat helyeznek el. Ezek a csíkok a felelősek az éjszakai láthatóságért.

 

Milyen a jó láthatósági ruha kialakítása?

A jól láthatóságot biztosító kabáton, dzsekin minimum 5 cm szélesnek kell lennie a fényvisszaverő csíknak. A ruha aljától és egymástól is 5 cm-nél távolabb kell elhelyezkedniük és dőlésszögük legfeljebb ±20° lehet. Ezek biztosítják, hogy a ruhadarab viselője elölről és hátulról is jól látható legyen.

A jól láthatósági kabát kategória tartalmazza a bélelt illetve a bélés nélküli, a hagyományos kabát és dzseki választékot valamint itt találhatja a több funkcióban használatos kivehető ujjas, pulóverrel együtt vagy a nélkül használható kabátot, dzsekit, illetve a mellénnyé is átalakítható termékeket.

Az áruházunk használata során minden kategóriában találkozik a különböző tulajdonságok szerinti szűrőkkel. Ezeket a könnyebb áttekinthetőség és a gyorsabb keresés érdekében célszerű használnia. Ezek segítségével egy kattintással megtalálja, amit keres. Ha az ár is fontos szempont a kiválasztásnál, és azt szeretné, hogy legyen egy láthatósági kabátja olcsón akkor azt is itt a szűrők segítségével tudja kiválasztani.

A fényvisszaverő kabát kialakítása hosszabb, mint a jól láthatósági dzsekié. A dzseki alja szűkebb, amit jellemzően szabással, gumírozással oldanak meg.

 

Milyen munkakörökben célszerű hordani a jól láthatósági munkaruhát?

Nagyon széles körben elterjedt manapság e ruhadarabok használata.

Elmondható, hogy már nem csak a mentősök, rendőrök, tűzoltók munkaruháján látunk fényvisszaverő csíkokat, hanem a közúton dolgozók, kamionosok, gépkocsivezetők, vasúti dolgozók, repterek dolgozói, motorosok, kerékpárosok, sportolók, de még bizonyos esetekben a gyalogosok is hordanak hasonló ruházatot. Ezek viselete nagyban hozzájárul ahhoz, hogy éberen tartsa a közlekedésben részt vevők figyelmét.

Fontos, hogy arra is figyeljen az ilyen munkaruha viselője, hogy tisztán tartsa azt.

A fényvisszaverő csík beszennyeződése rontja a láthatóságot. Például: a kamionos láthatósági kabátot is olyan helyen célszerű tárolni ahol kevésbé szennyeződik. A jól láthatósági kabátok, dzsekik éppen ezért, gyorsan száradó anyagból készülnek, hogy rövid idő eltelte után ismét használatba tudja venni a viselője.


Ruházatát egészítse ki az áruházunkban található, a fentieknek hasonlóan megfelelő jól láthatósági nadrággal, mellénnyel, pólóval, pulóverrel, sapkával, kesztyűvel felnőtt és gyerek méretben is.