Kérdésed van? Hívj minket! +36309535247

Jól láthatósági gyerek

Ebben a kategóriában a gyerekeknek készült jól láthatósági mellények találhatók. Az elmúlt egy évben - új hobbiként - rengeteg gyermek ismerkedett meg a kerékpározással; egész családoknak vált rendszeres programjává a közös tekerés.
A kerékpáros közlekedésnek azonban megvannak a szabályai, amikkel minden résztvevőnek - különös tekintettel a gyermekekre - tisztában kell lennie. Az első és legfontosabb, amit figyelembe kell venni, hogy a kerékpározás legjelentősebb rizikófaktora maga a nem látható bicajos. Gyermekeknek szánt jól láthatósági mellényeinkkel ennek a veszélyforrásnak a csökkentésében szeretnénk Önnek és családjának segíteni.


3termék 13
3termék 13

A kellemes tavaszi időjárásnak köszönhetően egyre többen pattannak nyeregbe vagy ülnek autóba, ugyanakkor ezzel párhuzamosan sajnos a közúti balesetek száma is arányosan növekszik, melyekben gyakran gyerekek is érintettek. Ezeknek a baleseteknek egy jelentős része a nem megfelelő világításból és/vagy láthatóságból adódik. Pedig a láthatóság életet menthet. Lássuk, mikor is kell, illetve mikor ajánlott a gyerek láthatósági mellény viselése.

Jól láthatósági mellény viselése közlekedés során

A jelenleg érvényben lévő KRESZ szerint jól láthatósági ruházatot lakott területen kívül, éjszaka és/vagy rossz látási viszonyok között kötelező hordani. Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy nem megfelelő látási viszonyok nappal is kialakulhatnak, legyen szó akár ködről, páráról, hóesésről vagy porról.

Autóval való közlekedés esetén javasolt, hogy annyi jól láthatósági mellény álljon rendelkezésre, ahányan a gépjárműben utaznak, beleértve a gyerekeket is. Ez abban az esetben fontos, ha baleset vagy műszaki hiba miatt az utasoknak ki kell szállniuk, ugyanis ilyenkor ők közlekedési szempontból már gyalogossá válnak, akiknek a jól láthatósági mellény viselése már kötelező!

Ugyanez a helyzet a kerékpárról leszállva is, ezért elengedhetetlen, hogy csapatban való tekerés esetén ne csak az első és hátsó kerékpároson, hanem valamennyi résztvevőn legyen jól láthatósági mellény.

Amikor szintén hasznos lehet, ha gyermekünk jól láthatósági mellényt visel

A téli időszámítás miatt az iskolások reggel és délután is sötétben kénytelenek közlekedni. Ilyenkor remek megoldást jelent egy dzsekire felhúzott jól láthatósági mellény annál is inkább, mert valami rejtélyes okból a gyermekeknek készült téli kabátok jelentős része fekete, szürke vagy sötétkék színű, amiben már sötétedéskor is szinte alig észrevehető egy zebrán áthaladó gyerek. Még ha van is a kabáton gyárilag varrt fényvisszaverő minta, az legtöbbször nagyon kicsi felület, amit sokszor eltakar a háton hordott iskolatáska.

A megfelelő jól láthatósági mellény kiválasztása gyerekeknek

Valamennyi általunk forgalmazott gyermek jól láthatósági mellény tépőzáras. Vásárlásnál kérjük figyeljen arra, hogy ezeket a mellényeket ruházat felett kell majd hordani, ezért a méret kiválasztásánál rá kell hagyni pár centimétert mindkét oldalon.

Fontos, hogy a fényvisszaverő csíkok megfelelő szélességűek legyenek, ez az érték gyermekmellények esetén legalább 2,5 cm. Különböző fényvisszaverő csíkok fényvisszaverő képessége között is komoly különbségek lehetnek, ezért tanácsos megbízható, tapasztalt gyártó termékeit választani. Az általunk forgalmazott Portwest gyermek jól láthatósági mellények minden ezzel kapcsolatos előírásnak megfelelnek, kiváló láthatósági osztályú fényvisszaverő csíkjaik az egész felsőtesten körbefutnak.

Egyszerűen csak válassza ki a termékek mellett a bal oldali menüből a megfelelő méretet, és helyezze a kosárba a kiválasztott darabot, amit rövid határidővel szállítunk Önnek, hogy mielőbb biztonságban tudhassa legféltettebb kincsét, a gyermekét.