Kérdésed van? Hívj minket! +36309535247

Jól láthatósági mellény

Legyen szó családi kerékpározásról, utazás közben bekövetkezett autós műszaki hiba miatti megállásról vagy veszélyes munkakörnyezetről, a jól láthatósági mellényt az élet számos területén használjuk.

A fényvisszaverő csíkokkal ellátott mellény az egyik leggyakoribb veszélyforrás elhárításában segít, ami nem más, mint a nem vagy nem jól látható személy miatt kialakult balesetveszélyes helyzet. Nem mindegy azonban, hogy milyen mellényt választunk. Életünket és testi épségünket védheti meg egy jó minőségű, megfelelő fényvisszaverő tulajdonságokkal rendelkező mellény.


48termék 130
Raktáron: Kiszállítás 2-6 munkanap
Több színben!
4 684 Ft/darab
48termék 130

A hosszú tél után, ahogy emelkedik a hőmérséklet, egyre másra kerülnek elő a pincékből és garázsokból a kerékpárok, hogy a család apraja-nagyja útra kelljen. Bármi is legyen az úti célja a családi tekerésnek, az biztos, hogy az odavezető úton egyéb gépjármű is közlekedni fog. Arra pedig, hogy ebben a helyzetben - akár tapasztalt, akár rutintalan kerékpárosról beszélünk - ne történjen baleset, jobb előre felkészülni. Ennek a felkészülésnek pedig a legfőbb eleme egy jól láthatósági mellény.

Jól láthatósági mellény a KRESZ szerint

A KRESZ pontosan meghatározza azokat az eseteket, amikor a jól láthatósági mellény viselése kötelező akár gyalog, akár kerékpárral haladunk. Ilyen eset, ha lakott területen kívül, éjszaka és/vagy rossz látási viszonyok között közlekedünk. Fontos kiemelni, hogy nem megfelelő látási viszonyok nemcsak szürkületben és éjjel, de nappal is kialakulhatnak, gondoljunk csak az esőre, ködre, párára vagy a hajnali dérre.

Autóval való közlekedés során bármikor bekövetkezhet műszaki hiba, defekt vagy egyéb olyan, előre nem látható esemény, ami miatt a kocsiban utazó egy vagy több utasnak el kell hagynia az utasteret. Ebben az esetben ők a közlekedési szabályok szempontjából gyalogossá “válnak”, akikre pontosan ugyanazok a feltételek vonatkoznak, melyeket az előző bekezdésben leírtunk.

Mindig legyen Önnél jól láthatósági mellény, ha közlekedik

A KRESZ kötelező autós tartozékként említi a jól láthatósági mellényt, mivel bármikor, bármilyen közlekedési helyzetben válhatunk gyalogossá egy pillanat alatt, akinek viszont már előírás a jól láthatósági mellény viselése.

Ugyanez érvényes a kerékpárját vagy akár egy kézikocsit az út mellett toló gyalogosra is.

Jól láthatóság a munkahelyen

Munkahelyen általában pontosan szabályozott azoknak a feladatoknak a köre, ahol jól láthatósági ruházatot kell viselni.

Azoknak azonban, akik nem az egész munkaidejükben - csak esetleg alkalomszerűen vagy részben - végeznek jól láthatóságot megkövetelő feladatot, a jól láthatósági mellény viselése van előírva. Általánosságban elmondható, hogy ezekben az esetekben a dolgozó olyan helyen vagy időben közlekedik, vagy szállít valamilyen terhet, ahol és amikor nem feltétlenül számítanak rá.

Kínálatunkban számtalan színben és típusban, hatalmas méretválasztékban talál jól láthatósági mellényeket. Vegye figyelembe, hogy ezeket a védőeszközöket egy másik ruhadarab felett fogja viselni, így méretválasztásnál mindig hagyjon rá pár centimétert mind a két oldalon.

A bal oldali legördülő menüben szűkítheti a kínálatot szín, méret és egyéb tulajdonságok alapján is. Ha megvan a kiválasztott darab, csak tegye a kosárba és nincs más dolga, minthogy várja, hogy hamarosan megérkezzen a csomagja.