Kérdésed van? Hívj minket! +36309535247

Szakácskötény

A vendéglátás és élelmiszeripar számos területén elengedhetetlen a szakács kötény használata is. Kötényt használnak a pincérek, a szakácsok, a konyhai kisegítők. Ezeknek számos kivitele létezik a derekastól a kantárosig, több színben, többféle anyagból. Funkciójuk, hogy megvédjék a szakembereket a szennyeződésektől, egyes esetekben a vágásoktól, és a felszolgálóknak is hasznosak lehetnek zsebeikkel. 
Viselésük gyakran egész nap szükséges, így fontos, hogy ne csak védelmi, hanem kényelmi funkciót is betöltsenek. Fontos a jó anyag és méret, a munkafeladathoz megfelelő kivitel.


32termék 130
Raktáron: Kiszállítás 2-6 munkanap
Több színben!
Kiszállítás:
2024.07.23
5 893 Ft/darab
Raktáron: Kiszállítás 2-6 munkanap
Kiszállítás:
2024.07.23
1 329 Ft/darab
24
Raktáron: Kiszállítás 2-6 munkanap
Több színben!
Kiszállítás:
2024.07.23
2 591 Ft/darab
3 414 Ft/darab 
32termék 130

Sok évvel és tapasztalattal a hátunk mögött

Mi, az Épkézláb Munkaruhánál immáron több mint húsz éve foglalkozunk munkavédelmi felszerelések és védőeszközök értékesítésével. 2008-ban indítottuk útjára a webáruházunkat. Az évek során nagy tapasztalatra és gyakorlatra tettünk szert, haladtunk a korral és a trendekkel, és folyamatosan tanultunk, növeltük szakértelmünket. Ennek köszönhetően minden munkatársunk releváns szaktudással és hasznos tanácsokkal várja online és személyesen vásárló ügyfeleinket is.

A nálunk megtalálható termékek mind megfelelnek a magyar és az európai előírásoknak is.

Milyen szakács kötényeket találhat nálunk?

A Szakács ruházat fülre kattintva érheti el a nálunk található konyhai és élelmiszeripari munkaruházatokat, védőfelszereléseket, kiegészítőket, így a kötényeket is. A minőségi szakács kötény épp annyira elengedhetetlen, mint egy szakács kesztyű. Viselését a legtöbb helyen a munkavédelmi szabályzatok is előírják, de anélkül is javasolt viselése, akár otthonunkban, hobbiszakácsként is.

Kínálatunkban megtalálhatók az egyszer használatos kötények, amik kiválóak mosogatáshoz, az alapanyagok előkészítéséhez. Elérhetőek a pincér kötények kantáros és rövid kivitelben is, erős, viaszos ellenálló anyagból, praktikus zsebekkel.

Olyan különlegességeket is talál, mint a lánckötények, amik megóvják a vágásoktól, sérülésektől, vagy a sav, lúg- és olajálló henteskötények.

Természetesen vannak szakács kötények több színben és méretben pamutból vagy kevertszálas anyagból is. Akár gyermekek részére is talál megfelelő konyhai kötényt. A megfelelő darab kiválasztása után csak kattintson a Vásárlás gombra!

Hogyan viselje a kötényeket?

A konyhai munkára is vonatkozhatnak a munkavédelmi előírások. Azt, hogy javallott vagy kötelező-e munkája során kötényt viselnie, a vonatkozó jogszabályok írják elő. Előírások nélkül, saját belátása szerint is hordhatja saját biztonsága és kényelme érdekében, akár otthonában is.

A konyhai védőöltözet, így a kötény is megköveteli a szabályok szigorú betartását. Ne sajnálja az időt a kötény felkötésére! Az alapanyagok és a hús feldolgozásánál könnyen megszalad a kés, amikor jó szolgálatot tesz a lánckötény. Főzés közben megvéd a szakácskötény a fröccsenő forró folyadékoktól. Mindig ügyeljen a kötények tisztán tartására és folyamatos cseréjére, mert a gyúlékony zsiradékokkal felszívva veszélyes, gyúlékony lehet. A kiszolgálás során pedig nem csak elegáns egy csinos kötény, de praktikus is a jegyzettömb, toll, brifkó tárolásához.