Kérdésed van? Hívj minket! +36309535247

Szakács kesztyű

A szakácsok, cukrászok, pincérek legféltettebb kincse a keze. A konyhán dolgozók kesztyűviselésének két funkciója is van. Az egyik, hogy saját magát védje a hőtől, szennyeződéstől, a fröccsenő forró folyadékoktól. A másik, hogy az ételt védje keze érintésétől, a tányérokat az ujjlenyomatoktól. A szakács kesztyű viselése gyakran egész nap szükséges, így fontos, hogy ne csak védelmi, kényelmi funkciót is betöltsenek.
Lényeges a jó anyag és méret, a munkafeladathoz megfelelő kivitel. Többféle méretben, színben, anyagban, hölgyek és urak egyaránt, itt megtalálhatják a számukra megfelelő kesztyűt.


41termék 130
Raktáron: Kiszállítás 2-6 munkanap
1 000 Ft/csomag
Egységár: 10,00 Ft/darab
41termék 130

Sokéves tapasztalat

Az Épkézláb Munkaruha csapata több mint 20 éve foglalkozik munkavédelmi felszerelések, ruházatok, eszközök, kiegészítők forgalmazásával. 2008-ban indítottuk el a webáruházunkat, hogy az online térben is ki tudjuk szolgálni vásárlóinkat.  Ez idő alatt folyamatosan fejlesztettük tudásunkat, bővítettük ismereteinket és követtük az újdonságokat. Kialakítottuk stratégiánkat, kitapasztaltuk a legjobb márkákat és megismertük vásárlóink igényeit. Mindennek köszönhetően munkatársaink hasznos szakmai tanácsokkal és útmutatással várják érdeklődőinket a nekik a megfelelő termék kiválasztása során személyesen és online.

Kínálatunkban a legjobb márkákkal találkozhat széles választékkal, a HACCP szabványoknak megfelelően, ahogy az egy szakács kesztyűtől elvárható.

Milyen szakács kesztyűket találhat nálunk?

A Szakács ruházat fülre kattintva érheti el a nálunk található konyhai és élelmiszeripari munkaruházatokat, védőfelszereléseket, kiegészítőket, így a kesztyűket is. A minőségi szakács kesztyű épp annyira elengedhetetlen, mint egy szakács kabát. Viselését a legtöbb helyen a munkavédelmi szabályzatok is előírják, de anélkül is javasolt viselése, akár otthonunkban, hobbiszakácsként is.

Kínálatunkban megtalálhatóak az egyszer használatos kesztyűk akár vinyl, akár latex anyagból. Elengedhetetlen a konyhában a hőálló kesztyű is, amiből találhat egyujjas és ötujjas kivitelt, sőt kifejezetten pékkesztyűt is. Az előkészületek során, az anyagok feldolgozásához jól jöhet egy lánckesztyű, amivel biztosan megvédi keze, ujjai épségét. Egyéb munkálatokhoz találhat kínálatunkban akár gumiujjakat is.

A konyhából kilépve is jelentősége lehet a kesztyűnek. Ezt a célt szolgálják például a kötött cérna pincérkesztyűk. Ha pedig már felszolgálás, ugyanitt beszerezheti a pincérkendőt ( hangedlit ) is.

Hogyan viselje a konyhai kesztyűket?

A konyhai védőöltözet, így a kesztyű is megköveteli a szabályok betartását. Ha életek talán nem is, vagy csak a legcifrább esetekben, az ujjai és bőre épsége mindenképpen múlhat a helyes kesztyűviselésen. Ne sajnálja az időt a kesztyű felhúzására! Az alapanyagok feldolgozásánál, pláne egy nagy forgalmú, pörgős konyhán, könnyen megszaladhat a kés. Az ilyen esetekben tehet jó szolgálatot a lánckesztyű, amit viselve nem kell tartania a sérülésektől.

Főzés közben megvéd a szakács kesztyű a hőtől és a fröccsenő forró folyadékoktól. Mindig ügyeljen a kesztyű tisztán tartására és folyamatos cseréjére, mert a gyúlékony zsiradékokkal felszívott kesztyű éppoly veszélyes lehet, mintha nem viselnénk.

Az apróbb munkálatokhoz, tányérdíszítéshez használhatja a gumiujjakat, amivel megvédheti a tányért a nem kívánt ujjlenyomatoktól. A kiszolgálás során pedig nem csak eleganciát sugároz, hanem szintén megvédi a tányért és az ételt a kéretlen érintkezéstől a minőségi pincérkesztyű és a kendő.