Kérdésed van? Hívj minket! +36309535247

Lángálló és antisztatikus kiegészítők

Ebben a kategóriában a lángálló és antisztatikus kiegészítők találhatók. Minden olyan eszközt, készüléket, berendezést, illetve ezek kiegészítőit védőeszköznek tekintünk, melyek feladata, hogy viselője egészségét és testi épségét megóvja, a rá nézve veszélyes kockázatokat megakadályozza, vagy azok mértékét csökkentse.
Ezzel szemben a munkaeszköz tágabb fogalom, hiszen ide sorolható minden olyan gép, készülék, szerszám vagy berendezés, amelyet a munka­végzés során alkalmaznak, vagy azzal összefüggésben használnak. Jól látható tehát, hogy a munkaeszközök speciális csoportját maguk a védőeszközök alkotják. Ezek között pedig az egyik legszélesebb körben használt védőeszközök lángálló és antisztatikus tulajdonságokkal rendelkeznek.


9termék 19
9termék 19

Webáruházunk és üzleteink kínálatában a termékek széles skálája megtalálható, legyen az akár munka-, akár védőeszköz. Ez utóbbiaknak szabványok és normák által meghatározott védelmi képességekkel kell rendelkezniük, megvédve viselőjüket a munkavégzés során a test épségét veszélyeztető fizikai, kémiai, illetve biológiai károsító hatásoktól.

A Portwest termékek ezüst fokozatú partnereként külön figyelmet fordítunk arra, hogy minden nálunk forgalmazott védőeszköz megfeleljen a legmagasabb követelményeknek. Lángálló és antisztatikus kiegészítő termékeink között kiemelt figyelmet fordítunk a hegesztéshez elengedhetetlen védőfelszerelésekre.

Lángálló és antisztatikus kiegészítők hegesztőknek

A hegesztés során a munkadarabokat hővel, nyomással vagy mindkettővel egyesítik oly módon, hogy a munkadarabok között nem oldható, az anyagok természetének megfelelő fémes (kohéziós) kapcsolatot hoznak létre.

A kohéziós kapcsolat kétféleképp jöhet létre: a kötés helyén lévő anyagokat – a hozaganyaggal (töltőanyaggal) együtt – közös fémfürdővé olvasztják (pl. láng- és ívhegesztés), vagy más erőhatással létesítenek az elemek között molekuláris kapcsolatot (pl. sajtoló hideghegesztés).

A hegesztéshez szükséges koncentrált hőhatást biztosító energia lehet gáz elégetéséből származó termikus (lánghegesztés), elektromos (ívhegesztés: elektródként használt fémpálca és a munkadarab összeérintésével húzott, azokat megolvasztó ívfény), sugárzásos (lézerhegesztés) vagy mechanikai forrású (dörzshegesztés).

Legyen ezek közül bármelyik módszerről is szó, egy dolog mindegyik esetén igaz. Lángálló és antisztatikus védőfelszerelés nélkül végezni a folyamatot veszélyes dolog lenne.

Első osztályú védelem a mindennapokban

Kiegészítőink hasított marhabőr felhasználásával készülnek, melyekre a nagyfokú szakítószilárdság, kiváló ellenállóképesség, jó mérettartás és könnyű tisztíthatóság jellemző. Ezek a marhabőrből készült védőfelszerelések ellenállóak mind a meleg anyagokkal, mind a fröccsenő fémmel szemben.

Az alkarvédő végein - hőhatásnak is ellenálló kevlárcérnával varrt - gumírozás biztosítja, hogy munkavégzés közben is a helyén maradjon. A lábszárvédőt a vádli oldalán szíjakkal lehet rögzíteni, így minden mérethez megfelelő védelmet nyújt nemcsak a lábszár, de a lábfej és a cipő részére is.

A magas pamuttartalmú lángálló és antisztatikus kámzsa a teljes arc takarására alkalmas, mely mindezek mellett elektromos ív elleni védelmet is biztosító, úgynevezett multi-risk típusú maszk. A hasított bőrből készült kámzsa modell csuklyaként védi viselője fejét és vállait egyaránt.