Kérdésed van? Hívj minket! +36309535247

Egyszerhasználatos szájmaszk

Ebben a kategóriában az egyéni védőfelszerelések részét képező, egyszer használatos szájmaszkokat talál. Napjainkban újra és újra jelentkező járványok miatt akár a hétköznapi emberek számára is mindennapossá válhat a szájmaszk használata. Az eldobható maszkok bizonyos iparágakban, munkaterületen a munkavállalók biztonságát hivatottak szolgálni.

Az egészségügyben a fertőzésveszély ellen védik mind a használót, mind pedig az azzal betegként érintkező személyeket. Bár ránézésre minden szájmaszk egyformának tűnhet, mégsem nyújtanak ugyanolyan védelmet.


11termék 111
11termék 111

Az, hogy milyen típusú egyéni védőeszközökre van szükségük a munkavállalóknak, az elvégzendő munkától és annak kockázataitól függően változhat. Az orrot és szájat elfedő arcmaszkok csökkenthetik a belélegezhető, levegőben szálló részecskék mennyiségét, ezáltal biztosítva védelmet a dolgozónak. Ugyanakkor ellenkező irányú védelmet is nyújtanak: csökkenthetik a viselőjük által kilélegzett részecskék terjedését is. Bizonyos típusú munkákhoz mindig szükség van maszkra, míg mások csak alkalmanként írják elő az arcvédő használatát.

Hogyan válasszon a munkakörnek megfelelő, egyszer használatos szájmaszkot?

Az egyszer használatos maszkokat a többi munkavédelmi ruházattal szemben egyszeri hordásra tervezeték. Gyártásuk egyszerű, viszonylag olcsó, és nagy előnyük, hogy használat után nem igényelnek semmiféle vegyi kezelést, hanem egyszerűen eldobhatóak.

Az eldobható szájmaszkokat nem életveszély, hanem hosszú távon súlyos következményekkel járó veszélyek elleni védelemre tervezték.

Az egészségügyben sok munkaterületen régóta megszokott az egyszer használatos szájmaszk viselése, azonban a COVID-19 járvány hívta fel a figyelmet a maszkviselés fontosságára.

Egyes maszkok jobb védelmet nyújtanak, mint mások, és bizonyos helyzetekben jobban használhatóak. Az orrot és a szájat takaró KN95 besorolású FFP2 légzésvédő maszkok az egyszer használatos szájmaszkokhoz képest pontosabban illeszkednek az arcra, ezáltal hatékonyabb védelmet nyújtanak. Hétköznapi körülmények között akár többször is használhatók a szennyezettség fokától függően. A légzésvédők csökkentik a viselője által belélegzett gázok, gőzök vagy levegőben szálló részecskék, például fertőző anyagok és por tüdőbe jutásának kockázatát. Több kategóriába sorolhatók az általuk kiszűrt anyagok típusa alapján.

A hagyományos, eldobható szájmaszkok a szelepes maszkokhoz képest sokkal lazábban illeszkednek, felfoghatják a viselőjük által kilélegzett cseppeket. Az arcvédő viselésének célja a megfázás, az influenza és más légzőszervi megbetegedések terjedésének csökkentése. Általában az egészségügyben, élelmiszeriparban használatosak.

A háromrétegű, újrafelhasználható, mosható, antimikrobális bevonatú textil szájmaszkok elpusztítják a baktériumok 99,9%-át és számos, szagot okozó mikroorganizmust. 100% pamutból készülnek az egész napos kényelem érdekében. A tökéletes illeszkedés érdekében rugalmas fülhurokállítóval rendelkeznek.

Hogyan vásárolhat webáruházunkban?

Ha nem találja a kategóriákban, alkategóriákban a szükséges terméket, használja a keresősávot. Itt a termék konkrét nevére keresve közvetlenül a termékoldalra juthat, ahol részletes leírást talál. Az esetleges méret és a darabszám kiválasztása után a Vásárlás gombbal helyezheti kosarába a terméket. Ha nem kíván mást vásárolni, a Megrendelem gombbal léphet tovább. Meg kell adnia a kapcsolattartó adatait, az átvételi és fizetési módokat, a szállítási és számlázási adatokat.

Megrendelésének sikerességéről minden esetben emailben tájékoztatjuk.