Kérdésed van? Hívj minket! +36309535247

Egyszerhasználatos köpeny

Ebben a kategóriában egyszer használatos, vagy más néven látogatói köpenyeket talál. Bizonyos üzemekben, egészségügyi intézményekben használatosak vagy járványok esetén óvintézkedések okán sokan a hétköznapi életben is kénytelenek megismerkedni vele. Kiegészítői még általában az egyszer használatos maszkok, eldobható cipővédők, valamint az egyszer használatos latex kesztyűk.

Az egyszer használatos vagy eldobható köpenyek funkciója az is, hogy megvédjék a látogató ruházatát a szennyeződésektől, másrészt az intézményt, üzemet a látogató ruháján található szennyeződésektől.


7termék 17
7termék 17

Az egyszer használatos köpenyek a munkavédelmi ruházat körébe tartoznak, egyéni védőeszközök, melyek védelmet nyújtanak bizonyos munkakörökben, munkakörülmények között a munkavállalók egészségét, testi épségét veszélyeztető sokféle hatás ellen. Ezek lehetnek fizikai, kémiai, biológiai hatások, extrém hőmérséklet, nedvesség, víz, hő-, lánghatások, stb.

Milyen egyszer használatos köpenyek vannak?

Az egyszer használatos védőruházatok alapdarabja a köpeny. A többi munkavédelmi ruházattal szemben az eldobható köpenyek speciális körülményekre, nem hosszú ideig tartó, hanem egyszeri hordásra lettek tervezve. Kockázatértékelést azonban ezek használata előtt is érdemes elvégezni, mert a különböző anyagú és kivitelezésű köpenyek más-más védelemre alkalmasak.

Az eldobható védőruházat előnye, hogy egyszerűen gyártható, használat után eldobható, valamint viszonylagosan olcsó. Az egyszer használatos ruházati kategóriában megtalál mindent, amire szüksége lehet, a cipővédőktől a maszkokon, sapkákon át az overálokig.

Az egyszer használatos köpenyek a közvetlen életveszélyt nem jelentő, de hosszú távon súlyos következményekkel járó veszélyek elleni védelemre szolgálnak.

A legegyszerűbb egyszer használatos, polipropilén anyagból készülő köpeny a szennyeződésektől védi az egyént és a környezetét. Elsősorban az élelmiszeriparban, egészségügyben, állattartó telepeken, valamint tisztatéri munkavégzés során használják.

Léteznek polietilénből készülő egyszer használatos kapucnis köpenyek, amelyek esőkabátként többször is használhatóak, de anyaguknál fogva megakadályozzák a folyadékok vagy aeroszolok ruházatra fröccsenését.

A magasabb védelmi szinttel rendelkező, 5/6 típusú egyszer használatos köpenyeket a vegyi anyagok toxicitása alapján kell kiválasztani. Folyékony és légnemű részecskék ellen biztosítanak védelmet laboratóriumi munkákhoz, élelmiszeriparban dolgozók számára. Erős, strapabíró, puha, lélegző anyagból készülnek, nem korlátozzák a dolgozót a munkavégzésben.

Vannak elöl patenttal, tépőzárral záródó, valamint hátul megkötős köpenyváltozatok. Az egyszer használatos védőruházatokat a normál utcai ruhákra húzva védhetők meg a látogató ruhái a szennyeződésektől, illetve a meglátogatott helyek, személyek a fertőzésektől, szennyeződésektől.

Hogyan vásárolhat webáruházunkban?

Amennyiben megtalálta, amit keresett, a terméknévre vagy fotóra kattintva részletes leírást talál a termékről. A méret és a rendelni kívánt darabszám kiválasztása után a Vásárlás gombra kattintva helyezheti a terméke(ke)t kosarába. Ha nem kíván továbbiakat vásárolni, a Megrendelem gomb lenyomásával léphet tovább. Adja meg a kapcsolattartó elérhetőségeit, az átvételi és fizetési módokat, a szállítási és számlázási adatokat, majd véglegesítse megrendelését az Adatkezelési Tájékoztató elfogadása után.

A sikeres rendelésről minden esetben emailt küldünk..