Gázálarc, gázszűrő

Gázálarc, gázszűrő

A gázálarcok, gázszűrők, mint légzésvédelmi eszközök, megóvják az Ön és alkalmazottai egészségét, biztonságát a szennyezett levegő károsító, mérgező hatásától. Bizonyos munkakörülmények, technológiák komoly terhelést jelentenek az emberi szervezetre.

A levegőben lévő károsító, mérgező összetevők közvetlenül elsősorban a tüdőt károsíthatják, de akár a szemet is, valamint a véráramba jutva az egész szervezetet. A károsodások lehetnek azonnaliak, vagy hosszabb távon súlyos, krónikus betegségeket eredményezők. Allergia, asztma, tartós köhögés, fulladás, légszomj, de rokkantság vagy halál is lehet a következménye.

15.

21900 AX Szűrőbetét

Ár: 5 439 Ft /darab

16.

22100 PANAREA teljesálarc

Ár: 37 376 Ft /db

19.

22105 EURMASK DIN félálarc

Ár: 5 810 Ft /darab

20.

22150 A1B1E1K1 szűrőbetét

Ár: 2 499 Ft /db

23.

3M 105 tisztítókendő (2db)

Ár: 374 Ft /csomag

24.

3M 2125 szűrőbetét P2

Ár: 3 080 Ft /pár

25.

3M 2128 ÓZON szűrőbetét P2,O3

Ár: 3 625 Ft /csomag

26.

3M 2135 szűrőbetét P3

Ár: 3 818 Ft /pár

27.

3M 2138 ÓZON szűrőbetét P3,O3

Ár: 4 461 Ft /csomag

28.

3M 4255 félálarc FFA2P3D

Ár: 12 160 Ft /darab

29.

3M 501 rögzítőelem pár

Ár: 1 653 Ft /pár

30.

3M 502 adapter

Ár: 993 Ft /darab

Vannak olyan munkaterületek, munkafolyamatok, amelyek a légzőszervekre, illetve közvetetten az egész szervezetre veszélyesek lehetnek. Ezen veszélyek lehetnek vegyi anyagok, káros hő, biológiai ágensek, sugárzás.

Légzésvédelem

A légzésvédelem célja, hogy megszűrje a levegőt az egészséget károsító anyagoktól, és szennyezett levegőjű környezetben is biztosítsa a megfelelő és biztonságos munkavégzéshez szükséges levegőt az ott dolgozók számára.

A levegőben lévő bizonyos szennyeződések rövid idő alatt is okozhatnak súlyos vagy életveszélyes tüneteket. A forró levegő belégzése a hörgők nyálkahártyáját károsíthatja, a vegyszerek, gázok belélegzése közvetlenül a hörgőt, szemet támadja meg, vagy általános mérgezést okoz a szervezetben. De a nagy mennyiségű por belégzése is okozhat súlyos, olykor halálos balesetet.

A különféle károsodások megfelelő légzésvédő eszközök használatával megelőzhetőek, ezért fontos, hogy az érintett cégek biztosítani tudják dolgozóiknak a megfelelő munkavédelmi eszközöket.

Légzésvédelmi eszközök

A légzésvédő eszközök a felhasználás területe szerint két nagy csoportra oszthatók.

 • szűrési elven működő légzésvédelmi eszközök: részecskeszűrők, félálarcok, teljes álarcok. A részecskeszűrők teljes felületen szűrnek, és elhasználódás esetén eldobandók. A fél- és teljes álarcok szűrőbetétje kivehető, cserélhető.
 • izolációs légzésvédelmi eszközök: teljesen elzárt (izolált) rendszerből történik a levegőellátás, így akár oxigénhiányos vagy teljesen szennyezett légtérben is használhatóak. Ezen védőeszközök szűrőbetétje kivehető, elhasználódás esetén cserélhető. A szűrőbetét lehet gáz-, gőz- vagy részecskeszűrő, vagy ezek kombinációja.

Légzésvédelmi eszközök felhasználási területei

 • fémipar
 • faipar
 • bútoripar
 • építőipar
 • gyógyszeripar
 • vegyipar
 • hegesztés
 • baromfifeldolgozás
 • mezőgazdaság

A különféle munkákhoz és különféle szennyezettségű munkakörnyezetben más-más légzésvédelmi eszköz a megfelelő választás. A gázálarcok hatékonysága a választott szűrőbetéttől függ, ezért beszerzés előtt érdemes lehet a munkafolyamatok megismerése, elemzése.

A webáruházban kapható gázálarcok, gázszűrők

A védőeszközök több típusa is megtalálható webáruházunkban, így félálarc és teljes álarc. Ezen belül is normál és ikerszűrős változat. A teljes álarcokhoz a szűrőbetét nem tartozék, azt külön kell rendelni.

A szűrő típusát aszerint kell kiválasztani, hogy a vegyszer biztonsági adatlapja mit ír. Amennyiben bizonytalan, keressen minket elérhetőségeink egyikén, kollégáink segítenek a megfelelő kiválasztásában.

Gázálarchoz csak ugyanazon gyártó gázszűrője illeszthető, tehát pl. a 3M-eshez a 3M-es. Különböző típusú gázálarcok, gázszűrők széles választékát kínáljuk, kérdés esetén szívesen állunk rendelkezésére!

Asztali nézet megjelenítése