Fültok, füldugó

Fültok, füldugó

Ebben a kategóriában a fultokokat és füldugókat találja. Bizonyos munkahelyeken a munkavégzés komoly zajterheléssel jár. Az ilyen helyeken dolgozó munkások esetében előforduló fizikai betegségek közül a hallásproblémák a leggyakoribbak, ezért a zajvédelem elengedhetetlen. A halláskárosodás ugyanis nemcsak a szakmai életre, hanem az otthoni és társadalmi életre is hatással van.

A 85 dB feletti zaj károsíthatja a fület, ezért olyan helyeken, munkakörnyezetben, ahol a zajhatás tartósan vagy kiugróan a határérték felett van, a halláskárosodás megelőzésére védőeszköz viselése lehet szükséges, ugyanis a bekövetkezett halláskárosodás végleges és visszafordíthatatlan.

1.

Ajánlott termék!
3M H510A-401-GU Optime I fültok 27 dB

3M H510A-401-GU Optime I fültok 27 dB

Ár: 7 019 Ft /darab

2.

- 26 % akció
CLARITY 656 többször használatos zsinóros füldugó 22 dB UTOLSÓ PÁRAK

CLARITY 656 többször használatos zsinóros füldugó 22 dB UTOLSÓ PÁRAK

Eredeti ár: 1 348 Ft /PÁR
Akciós ár: 999 Ft /PÁR

18.

3M One Touch PRO füldugóadagoló

Ár: 33 781 Ft /darab

26.

3M X5A-SV fejpántos fültok 37 dB

Ár: 15 390 Ft /darab

A veszélyesen magas zajszint

Veszélyesen magas a zajszint, ha fel kell emelnie a hangját, hogy beszéljen valakivel, aki néhány méterre van Öntől, valamint amikor nem érti, ha valaki kevesebb mint két méter távolságból beszél Önhöz. Egy másik jele lehet a fülcsengés vagy az enyhe süketség az expozíciót követő néhány órán keresztül.

Az európai uniós irányelvek alapján 85 dBA értéket meghaladó expozíció esetén a munkáltató köteles műszaki zajcsökkentéssel a zajterhelést minimalizálni, vagyis a munkáltatónak hallásvédelmet kell biztosítania az érintett munkavállalók számára. A megfelelő hallásvédelmi védőeszközök akár 15-30 decibellel is csökkenthetik a zajt.

Az egészségre ártalmas munkakörnyezetben dolgozók számára számos védőeszköz áll rendelkezésre, hogy az egészségkárosító hatást mérsékeljék.

Hallásvédő eszközök: fültok, füldugó

A hallásvédő eszközök esetében a kiválasztás legfontosabb szempontja a megfelelő zajcsillapítás. Sok esetben az alkalmazott technológia vagy munkakörülmény dönti el, hogy füldugót vagy fültokot használjunk.

A hallásvédő eszközök között megkülönböztetünk zajvédő füldugókat és zajvédő fültokokat.

A füldugók nyújtják a legnagyobb védelmet, amennyiben helyesen vannak behelyezve. Ezért a munkavállalókat ki kell képezni a helyes viselésükre.

Az egyéni hallásvédő eszközök a mély hangokat általában kevésbé csillapítják, mint a magas frekvenciájú komponenseket, ezért a megfelelő védőeszköz kiválasztásához a zajszint értékén túlmenően annak frekvencia-összetételét is mérni kell.

A hallásvédő eszköznek komfortosnak, valamint megfelelő méretűnek kell lennie, illetve kialakítása olyan legyen, hogy az egyéb védőeszközökkel együtt hordva se romoljon a védelem hatásfoka.

Milyen hallásvédő eszközöket kínálunk?

Webáruházunk kínálatában egyaránt megtalálhatóak a füldugók és fültokok. Különböző egyszer és többször használatos füldugókat találhat nálunk, különböző csillapítási értékekkel. A füldugókat mindig a hallójáratba kell behelyezni, ahol jó szigetelőértékkel rendelkezik. Jól kombinálható más védőfelszereléssel.

A pántos füldugó egyszerűen, gyorsan és kényelmesen használható. Amikor nincs rá szüksége, leengedheti a nyakába, majd szükség esetén egy mozdulattal visszahelyezhető. A füldugó a pántos hallásvédő esetében kívülről zár, nem a hallójáratba kerül, így a szigetelőképessége alacsonyabb a füldugóénál. Leginkább magas hőmérsékletű munkakörnyezetben használható.

Váltakozó zajhatás esetén fülvédő tok használata javasolt. A fültok a teljes fület takarja, fejpántja kényelmesen és stabilan tartja. A hallójáratba nem kell bevezetni, ezért egyéni érzékenység esetén is ajánlott. Amennyiben fültokra lenne szüksége, fejpántos és sisakra szerelhető modelleket kínálunk különböző csillapítási értékekkel, különféle színekben.

Fontos, hogy a zajterhelésnek kitett munkakörnyezetben ügyelni kell a zajvédő 100%-os használatára, mivel már a viselés rövid kihagyása is a védőhatás elvesztéséhez vezet.

Máté & Nagy Bt. Portwest distributor gold award 2020-2021
Az internetes ár csak a webáruházon keresztül történő vásárlás esetén érvényes!
Ingyenes szállítás
Csomaginformáció
Máté & Nagy Bt. Cerva kiemelt partner 2017-2018
Portwest Mérettáblázat
Termékinformáció
Épkézláb Munkaruha Blog

Asztali nézet megjelenítése