Zuhanásgátló, heveder, kötél

Zuhanásgátló, heveder, kötél

A kategóriában a magasban dolgozók védelmére kifejlesztett biztonsági köteleket, hevedereket, zuhanásgátlókat, karabinereket találja. Ezen védőeszközökkel növelhető a magasban történő munkavégzés biztonsága, leeséskor a jól megválasztott védőeszköz akár életet is menthet.

Az olyan helyen végzett munka, ahol az óvintézkedések elmulasztása lezuhanást és sérülést von maga után, magasban végzett munkának minősül. Ilyen lehet, ha a talajszintnél magasabban dolgozik, vagy fennáll az emelt szintű terület széléről a lezuhanás veszélye, illetve ha fennáll a gödörbe/nyílásba való zuhanás veszélye.

1.

Ajánlott termék!
Kratos 5 pontos testheveder munkaövvel

Kratos 5 pontos testheveder munkaövvel

Ár: 18 649 Ft /darab

2.

71110 Karabiner

Ár: 1 262 Ft /db

3.

AP51E Teljes testheveder

Ár: 30 978 Ft /darab

4.

Előrendelhető termék
FA30 Dupla körszövött kötélzet energiaelnyelővel

FA30 Dupla körszövött kötélzet energiaelnyelővel

Ár: 22 596 Ft /darab

5.

FP02 Heveder kikötő hurok

Ár: 2 176 Ft /db

6.

FP05 Acél rögzítőkötél

Ár: 3 449 Ft /darab

8.

FP10 Teljes testhevederzet

Ár: 19 141 Ft /db

9.

FP11 1 pontos testheveder piros

Ár: 7 427 Ft /darab

11.

FP13 Első/hátsó heveder piros

Ár: 12 243 Ft /darab

13.

FP15 Testhevederzet munkaövvel

Ár: 23 927 Ft /db

14.

FP17 Testheveder 5 pontos

Ár: 13 330 Ft /darab

15.

FP18 Testhevederzet, 3 pontos

Ár: 35 113 Ft /db

17.

FP20 Statikus kötél 1.5 m

Ár: 8 390 Ft /darab

24.

FP27 Statikus kötél, 10 m

Ár: 16 623 Ft /db

27.

FP30 Karabiner

Ár: 1 834 Ft /db

29.

FP34 Szerszámtartó kötél (10db)

Ár: 21 099 Ft /doboz

30.

FP35 Karabiner

Ár: 7 581 Ft /db

A munkahelyi balesetek egyik leggyakoribb oka a magasból vagy meredek, csúszós munkakörnyezetből történő lezuhanás, így a létráról, lépcsőről, tetőszerkezetekről történő leesések. Sokszor súlyos vagy halálos kimenetelűek. A magasban végzett munka biztonságossá tétele a munkáltató kötelessége.

Munkabalesetek és védőeszközök

A különféle védőeszközök - légzés-, hallás-, egyéb védelmi eszközök - nem a balesetek ellen nyújtanak védelmet, hanem az egészségkárosító hatás ellen. Ezeket mindig a munkavégzéshez és annak körülményeihez igazodva, a szabályozásokat betartva kell kiválasztani.

A munkavállalók rendelkezésére kell bocsátani olyan munkaeszközöket, amelyek megfelelnek az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményeinek. Ilyenek a kötelező és elengedhetetlen zuhanásgátló felszerelések, hevederek, biztonsági kötelek, karabinerek és egyéb zuhanásgátló eszközök.

Az első és legfontosabb annak átgondolása, hogy szükséges-e a magasban történő munkavégzés. Amennyiben nem kerülhető el, a munkahely biztosításával és megfelelő védőfelszerelés használatával a zuhanás mértékének és következményeinek kockázata csökkenthető.

Lezuhanás elleni eszközök: zuhanásgátló, heveder, kötél

A különféle védőfelszerelések zuhanásgátló rendszert alkotnak, így akadályozzák meg a használót a lezuhanástól, illetve meg-/felfogják zuhanás közben vagy után. Elemei:

  • fix kikötési pont
  • teljes testhevederzet
  • biztonsági kötél és zuhanásgátló

A magasban végzett munka esetén a lezuhanás kockázatának csökkentésére a védőfelszerelés használatán túl az alábbiak is szükségesek:

  • a felszerelés megfelelősége (nemzetközi vagy európai szabványok)
  • felszerelés rendszeres ellenőrzése, karbantartás
  • a a felszerelést használó dolgozók képzése
  • a munkavégzés biztonsági felügyelete

Vásárlás a webáruházban

Webáruházunkban megtalálhatók különféle biztonsági kötelek, hevederek, zuhanásgátlók, karabinerek. A termékek között az oldalsávban található szűrő segítségével tud keresni alapanyag, kötélhossz, márka, méret, szín és típus szerint.

A kiválasztott termék fotójára vagy nevére kattintva találja meg a termék részletes leírását. Amennyiben ez alapján megfelel Önnek, akkor a darabszám megadásával a Vásárlás gombra kattintva tudja azt a kosarába tenni. Itt lehetősége van a mennyiség módosítására. Amennyiben további termékeket szeretne vásárolni webáruházunkban, akkor a Tovább vásárolok gombra kattintva jut vissza a termékekhez. Ha a kiválasztott terméket szeretné, akkor a Megrendelem gombbal tud továbblépni.

Ezután meg kell adnia a kapcsolattartó adatait, az átvételi, fizetési módot, a számlázási, szállítási adatokat. Itt iratkozhat fel hírlevelünkre, melyben az újdonságokról, akciókról tájékoztatjuk Önt. A rendelés összegzése előtt hozzájárulását kérjük személyes adatai kezelésére vonatkozóan.

A megrendelésről visszaigazolást küldünk Önnek, utána pedig értesítjük a megrendelt termékek átvételének időpontjáról.

Asztali nézet megjelenítése