Hőhatás, hideg elleni védőruha, jól láthatósági öltözet

Hő és lánghatás elleni védőruházat kiválasztása: azoknak a védőruháknak a kiválasztásával, amelyek rendeltetése a test egészének vagy egy részének a hő, illetve a tűz hatása elleni védelem, az alkalmazás várható körülményeinek megfelelő hőszigetelő képességgel és mechanikai ellenállással kell rendelkezniük.
 • A hősugárzás és hőátadás elleni védelemre alkalmas alapanyagokat és egyéb alkotóelemeket olyan szigetelési együtthatónak kell jellemeznie, amely ellenáll a beeső hőáramlásnak. Az alapanyagoknak és egyéb alkotóelemeknek megfelelően magas tűzállósági fokkal kell rendelkezniük, hogy elkerülhető legyen a várható alkalmazási körülmények között az öngyulladás veszélye.
 • A védőruha külső részének hő visszaverő tulajdonsággal (pl.: alupigmentált) kell rendelkeznie, hogy visszaverje az erős hősugárzást. A forró vagy olvadó anyagok fröccsenés veszélyének kitett védőruhák lepergető tulajdonsággal rendelkeznek, mert a felületükön semmilyen anyag nem tapadhat meg, mivel az rontja a védelmi képességet.
 • Azok a védőruhák, amelyek véletlenszerű kapcsolatba kerülhetnek lánggal, olyan lángállósági fokkal rendelkezzenek, amely megfelel a várható alkalmazási körülményekkel járó kockázati kategóriának. Nem olvadnak el a láng hatására, és nem segíthetik elő annak terjedését.
 • A védőruhán keresztül a felhasználóhoz eljutó hőmennyiségnek olyan alacsonynak kell lennie, hogy a viselés időtartama alatt összegyűlt hő a védendő testrésznél egyetlen esetben se érje el a fájdalomküszöböt, sem pedig azt a szintet, amely bármilyen ártalmat jelent az egészségre.
 • Amennyiben szükséges a védőruhát olyan réteggel kell ellátni, amely ellenáll a folyadékok vagy gőzök behatolásának, és nem okoz égési sérüléseket belső felületük és a felhasználó közötti érintkezés miatt.
Magas hőnek, forróságnak kitett munkahelyre, hegesztéshez Bizweld dzseki

Szélsőséges időjárási és környezeti hőmérsékletek elleni védőruházat kiválasztása: azoknak a védőruháknak, amelyeknek rendeltetése a test egészének vagy egy részének védelme a hideg hatásai ellen, a várható alkalmazási körülményeknek megfelelő hőszigetelő képességgel és mechanikai ellenálló képességgel kell rendelkezniük.
 • A vékony, de jó melegtartó képességgel rendelkező védőruhák sokkal előnyösebbek viselőjének, mert kevésbé akadályozzák a mozgást. Különös tekintettel kell lenni a téli, külső szabad területeken végzett munkák során, mert ebben az esetben oda kell figyelni a megfelelő szélzárásra és vízlepergető tulajdonságra is.
 • A védőruháknak meg kell akadályozniuk a folyadékok, vagy például az esővíz behatolását, és nem okozhatnak sérüléseket hideg elleni védőréteg és a felhasználó közötti érintkezés miatt.
 • A gyártónak meg kell adnia tájékoztatóban a hideg környezetben való rövid időtartamú beavatkozásra készült védőeszközök esetében mindazokat a hasznos adatokat, amelyek a megengedhető maximális expozíció időtartamára vonatkoznak a felhasználót a felszerelésen át érő hideghatást illetően. Mindezek figyelembevételével kell meghatározni a munkaidő hosszát is pl. extrém körülmények (hűtőház) esetén. Portwest Hőtartó kabát
 • A védőruhán keresztül a felhasználót érő hőáramlásnak olyannak kell lennie, hogy a viselés időtartama alatt összegyűlt hideghatás a védendő testrész bármely pontján, beleértve a kéz vagy láb ujjvégeit is, egyetlen esetben se érje el a fájdalomküszöböt, sem pedig azt a szintet, amely bármilyen ártalmat jelentene az egészségre. Ebben az esetben a körülményekhez és a védőruházathoz igazodóan megfelelő hőszigeteléssel ellátott védőlábbelit és védőkesztyűt is biztosítani kell.

Jól láthatósági védőruházatok kiválasztása:
 • 3. osztályú, legmagasabb védelmi szintű védőruhát kell biztosítani minden olyan munkaterületre, ahol nagy sebességű járműforgalom várható (gyorsforgalmi utak, autóút, autópálya).
 • 2. osztályú, közepes védelmi szintű védőruhát kell biztosítani azoknak a dolgozóknak, akik közvetlen a közutak mellett, vagy építési területeken dolgoznak.
EN 471 szabvány, jól láthatósági dzseki

Hozzászólások

Legyen Ön az első, aki hozzászólást ír!

×

Asztali nézet megjelenítése