Kesztyű alapanyagok - Latex, szintetikus, textil, Kevlar

Latex és szintetikus kesztyűk

Venitex kesztyűk használata vegyi behatások ellen
A itt található táblázat ellenállási útmutatói segítséget nyújtanak az egyes anyagok ellenállási kapacitásának értékelésére, annak tudatában, hogy a kezelt termék hosszabb vagy időszakos használata esetén nem feltétlenül igényli ugyanazt a védelmi szintet. Rendszeresen ellenőrizni kell a kesztyű viselkedését azokkal a jelenségekkel szemben, melyek megváltoztatják a kesztyű védelmi szintjét. Két fő jelenség fordulhat elő:
- Elfáradás: A kesztyű tönkremegy és elveszíti fizikai tulajdonságait. Általában elernyed vagy megkeményedik.
- Áteresztés: Annak ellenére, hogy a kesztyű nem porózus vagy hibás a vegyi anyag fokozatosan áthatolhat a kesztyűn, és fennáll a kockázata annak, hogy a kéz esetleg veszélyes anyaggal érintkezik.

 

 CE FOODSAFE A kesztyűk és az élelmiszeripari kompatibilitás
A nemzeti jogszabályokba átültetett európai irányelvek szövegei alkalmazandók: különösen a 89/109/EGK keret irányelv és a 90/128/EGK irányelv, mely olyan anyagokra és műanyagokra vonatkozik, amelyeket késztermék állapotukban arra szánnak, hogy érintkezésbe lépjenek az élelmiszerekkel. Az irányelv teljes listát nyújt a monomerekről és az egyéb engedélyezett adalékokról, melyeket az anyagok és a műanyagok gyártásakor felhasználnak.

Ebben az esetben a kesztyű összetevőinek az élelmiszer szimulánsok, úgy mint a 95 C-os alkohol, a víz tartalmú szimulánsok és az olíva olaj felé történő átfogó migrációs vizsgálatát végzik el, hogy ellenőrizhető legyen, hogy a migráció nem haladja meg a megadott határértékeket:
- Globális migrációs határérték: műanyag (PVC) nem kerülhet az élelmiszerbe, alkotóelemei pedig 10 mg/dm2-nél nagyobb mennyiségben az anyag vagy a termék felületére.
- Fajlagos migrációs határérték: Bizonyos típusú adalékanyagoknál az irányelv fajlagos migrációs határértéket rögzít.

Egyenértékűségi példa az élelmiszer szimulánsok és az élelmiszerek között:
- Desztillált víz a tojások, a méz, a tej, stb. számára.
- Ecetsav a savas élelmiszerek, például egyes feldolgozott gyümölcsök és zöldségek számára.
- Etanol az alkoholtartalmú élelmiszerek, például a sör, az almabor, stb. számára.
- Olívaolaj a zsíros élelmiszerek számára.


Textilkesztyűk

 

Tűszemnagyság (vagy a szem szélessége)
A tű a kötés legfontosabb eszköze. A kötőtű hegyének és a szárának segítségével veszi fel a szálat, és készíti el a termék lekötött szemeit (lekötött szál). A tűszem nagyság a tűk számát jelöli egy angol hüvelyben (2,54 cm) mérve. Minél nagyobb a tűszemek száma, annál finomabb a kesztyű, annál jobb fogást és tapintást biztosít. Minél kisebb a tűszemek száma, annál vastagabb a kesztyű, annál nagyobb a termék által nyújtott védelem.
Tűszemnagyság

Tanács! Cél a felmerülő kockázat és a kívánt fogásbiztonság közötti egyensúly megtalálása. Egy 13-as vagy 10-es tűszem számú (1 angol hüvelykben 13 vagy 10 tűszem van) kesztyűvel még védjük a kezünket, és még az írás lehetősége is adott.


Magas védelmi szintű textil szálas kesztyűk

Kevlár Kevlar Technology:
Egyedülálló védelem a vágásokkal és a hővel szemben.
A Kevlar a DuPont de Nemours para-amid szálja, mely egyszerre könnyű és nagyon tartós. Azonos súlyban a Kevlar ötször ellenállóbb mint az acél.
Tulajdonságok: A Kevlar szálas kesztyűk háromszor ellenállóbbak a vágásokkal szemben, mint a pamutkesztyűk, és ötször ellenállóbbak mint a bőrkesztyűk.
- 425 C és 475 C között ég szénné
- Nem olvad meg
- Önoltó (csak gyúlékony anyag jelenlétében képes az égésre)
- Mérettartó, hővel szembeni nagy ellenállás (kicsit megy össze)
- Jó vegyszerállóság
Erősségek:
- Puha tapintás, kényelem, mosható, fogásbiztonság.
Kevlár-2 Kevlar Clean technology
- Folytonos 100% Kevlar szál a DuPont de Nemourstól.
- Megnövelt mechanikai ellenállás.
- Jobb kopásállóság.
- Nem bolyhosodik (kevés felületi szál)
- Hosszú élettartam.


Dyneema - DSM corp.
Nagyon tartós polietilén szál (petrokémiai származék). Mechanikai tulajdonságai egyedülállóak (kopás és vágás). Számos vegyi anyaggal és tisztítószerrel szemben ellenáll.

Hozzászólások

Legyen Ön az első, aki hozzászólást ír!

×

Asztali nézet megjelenítése