Hogyan válasszak zuhanásgátlót?

Sok vásárlónk teszi fel a kérdést, hogy milyen márkájú zuhanásgátló eszközt válasszak.

Ilyenkor mindig elmondjuk, hogy az általunk forgalmazott, különböző gyártók által készített zuhanásgátló eszközök mindegyike megfelel a vonatkozó munkavédelmi előírásoknak, tehát bármelyiket válassza is a cég a munkavállalója biztonságban lesz.

A különböző testhevederek, energia elnyelők, karabinerek, automata zuhanásgátlók, munkahelyzet beállító derékövek és biztonsági kötelek között azért több szempontból is érdemes különbséget tenni. Az egyik szempont lehet a termék ára és minősége, ebben a szegmensben is érvényes az, hogy egy magasabb piaci presztízzsel rendelkező eszköz mint pl. a HONNEYVELL testhevederei általában jobb minőséget is takarnak (TITAN MILLER testheveder).

A másik lényeges szempont a termék évente kötelező felülvizsgálatának egyszerűsége.

A zuhanásgátlók olyan egyéni védőeszközök amiket a gyártástól számított egy éven belül és utána minden évben egy notifikált szervezetnek vagy a gyártó által meghatalmazott személynek a szabványnak megfelelő időszakos felülvizsgálatnak kell alávetni. Fontos szempont, hogy hány évig lehet felülvizsgáltatni ezeket az eszközöket. pl. a KRATOS zuhanásgátlókra ez az időszak 10 év. Érdemes ezen kívül olyan helyről vásárolni ahol a forgalmazott márkák között szerepel olyan is, amire az adott forgalmazónak gyártói felhatalmazása van az adott típusú zuhanásgátlók felülvizsgálatára (ezzel nagyon sok pénzt lehet hosszú távon megtakarítani).

A mi kínálatunkban szereplő zuhanásgátló típusok közül pl a munkatársaink gyártói felhatalmazás alapján jogosultak az időszakos felülvizsgálatokat elvégezni a KRATOS zuhanásgátlókon. A KRATOS testhevederek, KRATOS energia elnyelők, KRATOS biztonsági kötelek, KRATOS rögzítő kötelek és a KRATOS automata zuhanásgátló, jó választás lehet, amikor a zuhanásgátló kiválasztásáról kell dönteni.


7.

( Kratos ) rögzítőkötél 1,5 m

Ár: 3 086 Ft /darab

8.

( Kratos ) rögzítőkötél 1,8 m

Ár: 3 595 Ft /darab

9.

(AP51E) Teljes testheveder

Ár: 24 914 Ft /darab

10.

(C71110) Karabiner

Ár: 1 046 Ft /db

17.

(FP30) Karabiner

Ár: 1 539 Ft /db

18.

(FP35) Karabiner

Ár: 6 077 Ft /db

30.

(LANEX) AZ011 karabiner (FMAOV120)

Ár: 1 687 Ft /darab

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

×

Asztali nézet megjelenítése