Kérdésed van? Hívj minket! +36309535247

Szakácskötény

A vendéglátás és élelmiszeripar számos területén elengedhetetlen a szakács kötény használata is. Kötényt használnak a pincérek, a szakácsok, a konyhai kisegítők. Ezeknek számos kivitele létezik a derekastól a kantárosig, több színben, többféle anyagból. Funkciójuk, hogy megvédjék a szakembereket a szennyeződésektől, egyes esetekben a vágásoktól, és a felszolgálóknak is hasznosak lehetnek zsebeikkel.

Viselésük gyakran egész nap szükséges, így fontos, hogy ne csak védelmi, hanem kényelmi funkciót is betöltsenek. Fontos a jó anyag és méret, a munkafeladathoz megfelelő kivitel.


 

Sok évvel és tapasztalattal a hátunk mögött

Mi, az Épkézláb Munkaruhánál immáron több mint húsz éve foglalkozunk munkavédelmi felszerelések és védőeszközök értékesítésével. Ebből az utóbbi tíz évben pedig már webáruházunk is üzemelt. Az évek során nagy tapasztalatra és gyakorlatra tettünk szert, haladtunk a korral és a trendekkel, és folyamatosan tanultunk, növeltük szakértelmünket. Ennek köszönhetően minden munkatársunk releváns szaktudással és hasznos tanácsokkal várja online és személyesen vásárló ügyfeleinket is.

A nálunk megtalálható termékek mind megfelelnek a magyar és az európai előírásoknak is.

Milyen szakács kötényeket találhat nálunk?

A Szakács ruházat fülre kattintva érheti el a nálunk található konyhai és élelmiszeripari munkaruházatokat, védőfelszereléseket, kiegészítőket, így a kötényeket is. A minőségi szakács kötény épp annyira elengedhetetlen, mint egy szakács kesztyű. Viselését a legtöbb helyen a munkavédelmi szabályzatok is előírják, de anélkül is javasolt viselése, akár otthonunkban, hobbiszakácsként is.

Kínálatunkban megtalálhatók az egyszer használatos kötények, amik kiválóak mosogatáshoz, az alapanyagok előkészítéséhez. Elérhetőek a pincér kötények kantáros és rövid kivitelben is, erős, viaszos ellenálló anyagból, praktikus zsebekkel.

Olyan különlegességeket is talál, mint a lánckötények, amik megóvják a vágásoktól, sérülésektől, vagy a sav, lúg- és olajálló henteskötények.

Természetesen vannak szakács kötények több színben és méretben pamutból vagy kevertszálas anyagból is. Akár gyermekek részére is talál megfelelő konyhai kötényt. A megfelelő darab kiválasztása után csak kattintson a Vásárlás gombra!

Hogyan viselje a kötényeket?

A konyhai munkára is vonatkozhatnak a munkavédelmi előírások. Azt, hogy javallott vagy kötelező-e munkája során kötényt viselnie, a vonatkozó jogszabályok írják elő. Előírások nélkül, saját belátása szerint is hordhatja saját biztonsága és kényelme érdekében, akár otthonában is.

A konyhai védőöltözet, így a kötény is megköveteli a szabályok szigorú betartását. Ne sajnálja az időt a kötény felkötésére! Az alapanyagok és a hús feldolgozásánál könnyen megszalad a kés, amikor jó szolgálatot tesz a lánckötény. Főzés közben megvéd a szakácskötény a fröccsenő forró folyadékoktól. Mindig ügyeljen a kötények tisztán tartására és folyamatos cseréjére, mert a gyúlékony zsiradékokkal felszívva veszélyes, gyúlékony lehet. A kiszolgálás során pedig nem csak elegáns egy csinos kötény, de praktikus is a jegyzettömb, toll, brifkó tárolásához.