IDRA2 Ívvédő villanyszerelő sisak

Ár:

47 534 Ft

/ db
db

Áraink bruttó árak, az ÁFA-t tartalmazzák!

Az IDRA2 ívvédő villanyszerelő védő sisak megfelel a  EN 397, EN50365, EN 166 és EN 170 szabványoknak.

Az IDRA2 villanyszerelő sisak beépített arcvédőjének kialakítása nagyobb biztonságot nyújt mint a korábbi IDRA1 ívvédő villanyszerelő védősisak, mivel a sisak arcvédőjének alsó részén kialakított perem elvezeti az esetlegesen az arcvédőre pattanó szikrát a testtől, vagy bármely más az arc felé repülő tárgyat a testtől eltávolodó irányba veri vissza.

Az IDRA SISAKOT azonnal ki kell cserélni:

Ha bármilyen okból repedések, vagy töréseket észlelünk rajta!!!

Az IDRA beépített arcvédővel rendelkező ívvédő villanyszerelő sisakok teljes fej és arcvédelmet biztosítanak szilárd és folyékony fröccsenő olvadékok és zuhanó tárgyak valamint elektromos ívhatásokkal szemben.
Védőeszköz kategória: 3

Ivvédő hatás: száraz körülmények között 4,1 kA zárlati áram 1 másodpercig tartó ívhatása ellen.

 IDRA2 villanyszerelő ívvédő sisak termékjellemzői:

  • Beépített állszíj és arcvédő.
  • Továbbfejlesztett kialakítás az előző IDRA1 változathoz képest
  • Az arcvédő átlátszó polikarbonátból készül, páramentes. Optikai osztály: 1. ezért egész műszak alatt viselhető, szemben a korábbi IDRA1 ívvédő villanyszerelő sisakkal ami csak korlátozott ideig volt használható.
  • 4 pontos állszíj.
  • 6 pontos rögzítésű fejkosár
  • Verejtékszívó homlokpánt

 

Az IDRA2 arcvédő pajzs kialakításának köszönhetően a pajzsra csapódó szikra nem lefelé a ruházatra pattan, hanem visszafelé terelődik, a villanyszerelőtől távolodó irányba.

Az IDRA védősisakokat elsősorban villanyszerelő szakembereknek ajánljuk kisfeszültségű környezetbe. Az IDRA és az IDRA2 sisakok nagyon könnyűek, rugalmasak, jól tűrik a szélsőséges hőmérsékletet.

A villanyszerelők látását is védeni kell munka közben! A szemsérülések visszafordíthatatlan kárt okozhatnak.

Az IDRA1 és az IDRA2 kivételes minőségű arcvédők kifejezetten azzal a céllal lettek kifejlesztve, hogy védjék  viselőjüket a rövidzárlati elektromos ív ellen az EN 168 szabvány szerinti vizsgálat alapján, valamint a nagy sebességgel kipattanó részecskék – olvadt fém és forró szilárd testek – valamint folyékony fröccsenések ellen. Az arcvédő belső oldala páramentesítő kezelésen esett át és a külső oldala karcolásnak ellenálló. Az ellenző a CE típusvizsgálat követelményeinek megfelel a 89/686/EGK európai direktíva alapján valamint az EN 168(1994) szabványnak az INRS-nél bevizsgálva.

Az arcvédőt bizonyos vegyi anyagok károsíthatják: ezért a sisak tisztításához ne használjunk agresszív vegyszereket, oldószereket, tisztítószereket. Az IDRA1 és az IDRA2 villanyszerelő védősisakokat rendszeresen tisztítsuk meg langyos szappanos vízzel és töröljük szárazra nem karcoló puha törlőkendővel.

Az IDRA1 és az IDRA2 villamosipari védősisakokat minden esetben a vonatkozó munkavédelmi előírások betartásával kell alkalmazni. Ezeket a munkavédelmi sisakokat a gyártástól számított 4. évig lehet használni, a tovább használata TILOS.

Ennek a villanyszerelő védősisaknak a bal oldalán van az a kis biztosító kallantyú amit ha megnyomunk akkor az arcvédő a sisakból az arcunk elé fordul és az alsó helyzetben rögzül. Ez a biztonsági rögzítés megakadályozza az arcvédő véletlenszerű felemelkedését az arc elől. Az arcvédőt csak két kézzel lehet felemelni és a sisak héjazatába visszatolni. A bal kezünkkel oldjuk a védősisak bal oldalán található piros biztosító kallantyút, a jobb kezünkkel pedig emeljük fel az arcvédőt.

 

 

Asztali nézet megjelenítése