Munkavédelmi bakancs

Munkavédelmi bakancs

Munkavédelmi bakancsaink biztonságosak, kényelmesek és jó ár értékarányúak. Bármelyik gyártó termékét válassza is a Panda munkavédelmi bakancsot, a PORTWEST munkavédelmi bakancsot vagy más gyártó munkavédelmi bakancsát egyikben sem fog csalódni.

Munkavédelmi bakancsok a biztonságos és kényelmes munkavégzéshez.

A munkavédelmi bakancsok óriási fejlődésen mentek át az elmúl 20-30 évben. Új anyagok és új technológiák kerültek beépítésre.

A nyolcvanas években még a leg elterjedtebb a teljesen bőr munkavédelmi bakancs volt, aminek a talpa és a felsőrésze is jó minőségű, vastag bőrből volt. Volt benne orrmerevítő is így ezek a munkavédelmi bakancsok a felhasznált anyagok súlya miatt rendkívül merevek és nehezek voltak. A talpa gyorsan kopott a betonon ezért sok akkori nagyvállalat saját susztert alkalmazott ezeknek a bakancsoknak a javítására.

A következő fázis az volt, amikor a bőrtalpat lecserélték gumira, ami már könnyebb volt és nem is csúszott úgy a műhelycsarnokok padozatán, mint a bőr. Így alakultak ki lassan, ahogy az igények fejlődtek és az új technológiák lehetővé tették a most használt korszerű munkavédelmi bakancsok. Ezek a munkavédelmi lábbelik már, könnyűek kényelmesek és sok esetben dizájn szempontjából felveszik a versenyt az utcai lábbelikkel is. Most már nem minden munkaterületre ugyan azt a bakancsot kell használnia a dolgozónak, hanem a munkakörülmények és az egyéni preferenciák alapján választhatja ki a számára leg megfelelőbb munkavédelmi bakancsot.

A sok féle gyártó által gyártott sokféle típust azért néhány főbb jellemzőjük alapján nem nehéz megkülönböztetni és kiválasztani a számunkra leg megfelelőbbet közülük.

Azokon a munkaterületeken ahol nincs nagy igénybevételnek kitéve a lábbeli, fedett helyen kell dolgozni, nincsenek leeső tárgyak, amik megsérthetnék a dolgozó lábát ott egy egyszerű orrmerevítő nélküli munkavédelmi bakancs is megfelelő lehet. Ha a lábra eső tárgyak is jelenthetnek veszélyt, akkor már egy orrmerevítővel ellátott munkavédelmi bakancsot kell választani. Amennyiben az üzemben valami átszúrhatja a bakancs talpát pl. forgács, lemezvég. szeg… akkor már egy plusz talpátszúrás védelemmel rendelkező bakancs a megfelelő választás. Ha mindezekhez a körülményekhez még a szabadban is kell dolgozni akkor a orrmerevítővel, talpátszúrás elleni védelemmel és hidrofobizált bőr felsőrésszel készült munkavédelmi bakancs a jó választás.

Web áruházunk kínálatából a fentiek figyelembevételével és az intelligens szűrők használatával mindenki könnyen ki tudja választani a számára leg megfelelőbb munkavédelmi bakancsot.

Asztali nézet megjelenítése