Alkoholszonda - használati utasítás

Leírás


Az alkoholkimutató indikátorcső (alkoholszonda) a vizsgált személy által kilélegzett, meghatározott mennyiségű levegő elemzésére szolgál, amely során könnyen kimutatható, hogy az adott személy fogyasztott-e alkoholt.

Az alkoholszonda a kilélegzett levegőben lévő alkohol koncentrációját színváltozással jelzi, amely függ az elfogyasztott alkohol mennyiségétől és a fogyasztástól eltelt időtől.
Az alkoholszonda egyszer használatos, kisméretű, használata rendkívül egyszerű. Bármikor és bárhol alkalmazható.

A termék megbízható, pontos eredmény kimutatására képes, amelyet az elmúlt több mint tíz év által szerzett tapasztalatok, adatok támasztanak alá.

A termék a 0,3‰ és 0,8‰ közötti véralkohol-érték kimutatására alkalmas, amely a hatályos jogszabályok alapján az alábbi kategóriáknak felel meg:
0,3-0,5‰ ivott, de alkoholosan nem befolyásolt
0,5-0,8‰ igen enyhe alkoholos befolyásoltság
0,8‰ felett egyértelmű a befolyásolt állapot megléte

Használatával megelőzhető számos közlekedési és munkahelyi baleset, amelyet az alkoholos befolyásoltság idéz elő.

Használati utasítás:

Használat előtt győződjön meg róla, hogy a csőbe töltött szemcsés anyag eredeti, sárga színe nem változott-e meg gyártási vagy tárolási hiba miatt. Amennyiben az az anyag színe bármilyen okból elváltozott, az alkoholszonda nem használható, mert téves eredményt mutat.

Miután ezt ellenőrizte, a fém ampullareszelő segítségével reszelje meg az alsó és felső behúzások mentén a csövet a fehér műanyag fúvóka érintése nélkül, majd óvatos feszítéssel - vigyázva, hogy az üveg nehogy sérülést okozzon - törje le a cső mindkét végét a reszelések mentén.

A csövön található - higiéniás szempontból fontos - műanyag fúvóka szerepe, hogy a feltörés helyén az éles üveg ne érintkezzen a szájjal, íg megelőzve az esetleges sérülést.

Vegyen mély lélegzetet és fújjon a műanyag fúvókán keresztül a csövön található piros nyílásba. Addig fújjon a szondába, amíg a csőre festett sárga gyűrű narancsvörös színűre nem változik.

A fújást ekkor hagyja abba. Amennyiben egy fújás a színváltozáshoz nem elég, a fújást ismételje addig, amíg a festék a szükséges narancsvörös színre nem változik. A fújás során a cső kb. 60 C-ra felmelegszik, mely kézzel elviselhető forróságot jelent.

Ügyeljen arra, hogy a fújás során a csőbe nagy mennyiségű nedvesség (pl. nyál) ne kerüljön, mert az megnehezíti az alkoholszonda használatát.

Az eredményes fújás befejeztével várjon 1-2 percig, majd hasonlítsa össze az alkoholszonda töltetén látható elszíneződést az értékelő skálával. Alkohol fogyasztása esetén az alkoholszondába töltött anyag színe sárgáról zöldre változik.
A 0,8‰ határértéket a töltet - alkoholszondára festett - piros színgyűrűig való elszíneződése jelenti.

Egyéb tudnivalók:

Egy alkoholszonda egy vizsgálathoz használható.
Kérjük ne dobja el a használt alkoholszondát az út szélén, közterületen, stb. környezetvédelmi megfontolásból, valamint az esetleges sérülések elkerülése végett (üvegszilánkok, szondatöltet maró szemcséi).
Amennyiben helytelen feltörés következtében az alkoholszondába töltött anyag szemcséi szétszóródnak és bőrre kerülnek, a maró hatású szemcséket bú vízzel mossa le. A termék gyermek elől elzárva tartandó!

Sötét, hűvös helyen az alkoholszonda a csomagoláson jelzett gyártási időtől számított 2 évig eltartható.

Az alkoholszondát a használati utasításban leírtaktól eltérő módon használni (pl. szívni, a cső fúvóka nélküli végét szájba venni) balesetveszélyes, ezért SZIGORÚAN TILOS!

Alkoholtartalmú édességek fogyasztása esetén a fogyasztást követő 20 perc múlva megismételt vizsgálat esetén az alkoholszonda már negatív eredményt mutat.
A dohányfüst a termék megbízhatóságát, használatát nem befolyásolja.

Kérjük, amennyiben az alkoholkimutató indikátorcső kimutatta, hogy alkoholt fogyasztott, társai és saját biztonsága érdekében ne üljön a volán mögé.

Hozzászólások

Legyen Ön az első, aki hozzászólást ír!

×

Asztali nézet megjelenítése