Bővebben az átlátszó munkavédelmi sisakokról

A munkavédelmi sisak kiválasztása egy egyszerű feladatnak tűnik, amikor az egyéni védőeszközök kiválasztásáról kell dönteni. Hiszen mindegyik munkavédelmi sisaknak (ami nem speciális feladathoz való, mint pl. az IDRA villanyszerelő sisak) csak egyetlen szabványnak kell megfelelnie: az EN379-es szabványnak.

Tehát ki kell választani az összes kapható EN397-es munkavédelmi sisakból a legolcsóbbat, ez lesz a leggazdaságosabb, legtöbb hasznot hozó megoldás, és közben kielégíti az elvárt követelményeket is. ?

Azonban ez az érvelés hibás, és az ilyen hozzáállás közvetlen és akár jelentős anyagi károkat, és akár balesetet is eredményezhet!

A munkavédelmi sisakok valójában okkal olyan sokfélék, és egy-egy kényelmi funkció megvásárlásával rendszerint sokkal több lesz a megtakarítás, mint amibe a többletkiadás kerül. A jobb sisak tartósabb, ellenállóbb, kényelmesebb, a dolgozók szívesebben viselik, ezért növelik a biztonságot, ami a dolgozók magasabb teljesítményében jelentkezik, ezáltal a többletkiadás többszörösét hozhatja vissza, igen rövid idő alatt.

Ilyen kényelmi funkció lehet pl. a munkavédelmi sisakok átlátszósága. Sok esetben azért nem szerették a dolgozók viselni a védősisakot, mert akadályozta őket a perifériás látásban, főleg azokon a területeken ahol nem csak lefelé és szemmagasságban kellett megfigyelni a munkaterületet, de akár a szem magasság fölött is jó lett volna tudni, hogy mi történik. Ez a funkció sokáig csak az elérhetetlen vágyálom kategóriába tartozott, mivel egyik gyártó sem fejlesztett erre a területre. Ezt az igényt felismerve a PORTWEST kihozta a „PEAKVIEW” átlátszó védősisak családot.

Ezek az átlátszó munkavédelmi sisakok maximális perifériás látást biztosítanak a hagyományos védősisakokkal szemben. Lehetővé teszik a fejmozgás nélküli felfelé látást a viselőjüknek. Elég csak felpillantani egy - egy veszélyesebb munkafolyamat során nem kell a fejet is mozgatni, hogy kilásson a munkavédelmi sisak mögül.

A PORTWEST átlátszó munkavédelmi sisak palettája jelenleg négy modellből és 8 színből áll.

Azokra a munkaterületekre ahol nagy a porterhelés, vagy akár víz is érheti a munkavédelmi sisakot, a zárt nem szellőző a por és a víz behatolását megakadályozó PV54 – Peak View Plus hagyományos, valamint a PV64 Peak View Plus gyorsbeállítós munkavédelmi sisakot ajánlják.

Ha a munkakörnyezet meleg akkor a fenti munkavédelmi sisakok szellőzős változata lehet a jó választás, a PV50 Peak View hagyományos, vagy a PV60 Peak View Plus gyorsbeállítós védősisak.

Előző cikkünk

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

×

Asztali nézet megjelenítése