• Mentőláda
 • Lángálló és antisztatikus ruhák
 • Jól láthatósági ruházat
 • Szakács ruházat
 • Védőeszköz
 • Lábvédelem, cipő, zokni
 • Eldobható ruházat, védőruha
 • Felsőruházat
 • Nadrág és kezeslábas, overál
 • Védőkesztyű
 • Egyéb
 • AKCIÓS TERMÉKEK
  Navigáció › Webáruház főoldal
Újdonság! Lapozható Portwest 2017-es munkaruha katalógus! »
Magazin:
Munkaruha webáruház:
Az internetes ár csak a webáruházon keresztül történő vásárlás esetén érvényes!Ingyenes szállítás Csomaginformáció Portwest Mérettáblázat Termékinformáció
Cikk írásának időpontja: 2017 május 02, kedd Magazin: Munkaruha

A szakács világbajnokság

A gasztronómiai világbajnokság négyévente kerül megrendezésre, ahol közel 50 nemzet több mint 1600 versenyzője mutatja be szakmai tudását. A gasztronómiai verseny nem önálló rendezvény, hanem a nagysikerű Expogast szakkiállítás része. A verseny során részt vesznek nemzeti szakács-cukrász, nemzeti katonai, nemzeti ifjúsági válogatottak, valamint közétkeztetési, regionális csapatok és egyéni versenyzők. Luxemburgban nagy múltra visszatekintő esemény ez. Erre a versenyre már több mint 40 éve kíváncsiak a versenyzők és a látogatók egyaránt. Látogatottsága megközelíti a negyvenötezres érdeklődői számot. A világbajnokság 5 napos rendezvény, európai és ázsiai versenyzőket is találunk az indulók között.

Nosztalgiázni mindig jó, főként ha kellemes emlékeket idéz fel. Hogy is volt 2014. november 22-26.-a között a luxemburgi szakács világbajnokságon? Hajdú-bihari indulók is voltak, ugye emlékeznek?

Gajdán Antal és Gajdán Attila hajdúböszörményi születésű szakácsok képviselték régiónkat a versenyen.

A versenyzőknek nemzetközi indulók között kellett megmutatniuk mit tanultak eddig, milyen mozdulatokat gyakoroltak számtalanszor és szárnyaló fantáziájuk meddig repíti őket.

A felkészülés során számtalan alkalommal kellett újrakezdeniük az ételkészítést. A kívánt végeredményhez minőségi alapanyagokra és nagyon sok türelemre, hozzáértésre volt szükség. A szakács munkájának igényességét a tiszta szakácskabát, szakácsnadrág, is fémjelzi. A mai modern szakácsművészet már használ olyan praktikus termékeket is, mint például a latex kesztyű. Ebben megfogva az alapanyagokat és eszközöket, nem látszik meg az ujjlenyomat a tálaláskor.

De térjünk kicsit vissza a versenyzőkhöz. Gajdán Attila és Gajdán Antal felkészítőik (Boros László és Rédei Attila mesterszakácsok) elégedettek voltak a fiatal szakácsok elért eredményeivel. Gajdán Attila ezüstérmet, Gajdán Antal bronzérmet szerzett ezen a neves versenyen.

Az idő repül lassan már készülnek a következő világbajnokságra ami már nem is olyan messze van. Négyévente visszatérően megrendezik Luxemburgban a következő világbajnokságot. A versenyre való felkészülés során a támogatókra most, is számíthatnak az indulók. Gyakorlásuk során azzal tudjuk segíteni Őket, hogy biztosítjuk a számukra a kiváló minőségű szakácskabátokat, szakácsnadrágokat, de ha szakácskötényre, szakács sapkára van szükségük természetesen azt is biztosítjuk a hajdúböszörményi Culinary team csapatának.

Reméljük ott is szép sikereket érnek el!

Ehhez a cikkhez jelenleg nincs hozzászólás.
Írja meg véleményét!
A cikkhez kapcsolódó termékek:
(S899) Szakácssapka WH, fehér
(S899) Szakácssapka WH, fehér
(A900) Vinyl egyszerhaszn. kesztyű, púderezett fehér ( 100 db )
(A900) Vinyl egyszerhaszn. kesztyű, púderezett fehér ( 100 db )
(S839) Csíkos szakácskötény piros/fehér csíkos
(S839) Csíkos szakácskötény piros/fehér csíkos

Az epkezlab.com Munkaruha webáruházunkban munkaruha és egyéni védőeszközök széles választéka várja vásárlóinkat kedvező árak mellett.

A weboldal teljes képi és szöveg anyaga a Máté & Nagy Bt. tulajdona.