Szakácsruha

A szakácskabátról másképp

A jó szakácskabát kényelmes viselet minden napszakban, jó légáteresztő képességgel rendelkezik, hiszen a konyhában nagy hőség van. A szakácskabát a szakácsruházat legfontosabb része, ezt veszik észre először a kollégák, munkatársak és a vendégek. Ezért fontos, hogy minőségi alapanyagból készüljön, amely könnyen tisztítható, bírja a komoly, sokórányi igénybevételt és ellenáll a szennyeződésnek.


A hagyományos fehér séf kabát az egyik legismertebb ruhadarab a világon.
De több van ebben a hagyományos egyedi designnál , mint gondolná.


Tartsa a viselőjét hűvösen:


A konyhák meleg helyek, és a nehéz pamut segít elszigetelni Önt a perzselő hőtől ami a sütőkből és a tűzhelyekről árad, miközben "lélegzik", azért, hogy a szervezet könnyebben megszabaduljon a hőtől. Egyes korszerű séfkabátok szellőző hátrésszel készülnek a jobb szellőzés érdekében. Mint pl. a C676 szakácskabátunk.
Általában hosszú ujjúak így védik, a karokat az égési sérülésektől miközben átnyúl az égő tűzhely fölött, vagy benyúl a forró sütőbe. A pamut elnyeli a ráfröccsenő folyadékot. Vannak azonban olyan korszerű szakácsruha alapanyagok, amik nem elnyelik, hanem „lepergetik” magukról a ráfröccsenő folyadékot, mint pl. a C831 séfkabátunk.

Legyen gombos:


A szakácsokat tanítják, hogy hogyan kell gyorsan levenni a szakácskabátot, ha forró olajjal vagy más folyadékkal öntötték le magukat. A gyors levételt a speciális, külön a szakácsruházathoz kifejlesztett gombok segítik. Ezek a gombok jól tartanak, mégis könnyen csúsznak így egy erősebb mozdulattal könnyen levehető a forró folyadékkal leöntött kabát.

Fehér és látható:


A fehér a leginkább fényvisszaverő szín, így a fehér chef kabát szó szerint taszítja a hőt ahelyett hogy elnyelné azt mint egy sötétebb színű, és ez egy forró konyhában több fok különbséget jelenhet a hőérzetben.

Plusz előny, hogy ha itt az ideje mosatásnak, a fehér pamutot lehet fehéríteni.

Átgombolható mellrész:


Ez a kétsoros stílus több mint divat. A chef dzseki mellrészén együtt van a két sor gomb, így ha a kabát eleje elszennyeződik, nem kell azonnal cserélni. Egyszerűen csak át gombolja a másik oldalra, és a friss, tiszta külső réteg kerül kívülre.

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

×

Asztali nézet megjelenítése